Hora: 10:00 h
Punt de trobada: Pàrquing de l'estació de tren de Sils.
Preu: 3€ pels socis i 5€ pels no socis. Cal inscripció prèvia.
Inscripcions i informació: APNAE (http://www.apnae.org, 972454672).
L' Estany de Sils era una zona humida de grans dimensions (més de 7 Km2) i havia arribat a ser el més gran de Catalunya, triplicant les dimensions del llac de Banyoles.
Com altres zones humides del nostre país, va patir un procés progressiu de dessecació, que va culminar a mitjans del segle XIX, amb l’objectiu de guanyar terres per a l’agricultura. Tot i així, aquest espai sempre va conservar un grau d’inundació temporal que va permetre preservar una mostra de les seves comunitats vegetals i animals.
Inclosa dins la Xarxa Natura 2000, xarxa d’espais naturals protegits a nivell Europeu, l'estany forma part d’un espai natural protegit denominat Estany de Sils i Turons de Maçanet i és una de les zones humides més importants del Nord-oest d’Espanya. Les zones humides només representen un 1% del territori de Catalunya. Són un dels ecosistemes més amenaçats, amb una major biodiversitat, i d’un gran valor a les rutes migratòries de les aus (al voltant de 1.800 aus visiten l' estany anualment), i la seva conservació i recuperació de zones humides és una de les prioritats de l’estratègia espanyola per a la Conservació de la Biodiversitat. La protecció d’aquesta zona d’alt valor ecològic era, doncs, indiscutiblement necessària.
El 1998, Acciónatura elaborà el Projecte de Restauració i Gestió de l'Estany de Sils.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada