dijous, 10 de setembre del 2009

22, 23 i 24 de gener de 2010 Excursió al “Parque natural de las Marismas de Santoña”

L’Excursió a Noja i Santoña es farà els dies 22, 23 i 24 de gener, del 2010.

El Parque Natural de las Marismas de Santoña, situat a Cantàbria, constitueix un conjunt de zones humides important per a les aus aquàtiques del nord de la Península Ibèrica, essent espai de repòs, d’hivernada i migració de nombroses espècies. Un dels seus principals actractius és l’espectacle de milers d’aus que sobrevolen aquest espai, sobretot a finals de desembre i gener quan es produeix la major concentració d’aus a aquestes zones humides.

Es sortirà amb autocar el dia 22 de gener a les 15h des de Figueres, fent les parades necessàries a Girona i a l’àrea de servei de Bellaterra, com és habitual, per fer les recollides pertinents.

El sopar, tipus picnic que portarà cadascú, es farà a algun punt de l’autopista. S’arribarà a Noja cap al tard per allotjar-se a l’Hotel Las Olas. El dissabte al matí recorrerem els aiguamolls de Santoña. Dinarem de pic-nic per la zona i a la tarda ens desplaçarem cap a Santander, on visitarem la reserva ornitològica de Las Marismas Blancas, la badia Santander i la Playa del Camello , on amb una mica de sort, veurem el territ fosc. El sopar el farem al restaurant Arredondo, al poble de Hazas del Cesto, on podrem degustar el que diuen que és el millor cocido montañés de Cantabria.

El diumenge, dia 24, tot fent el viatge de tornada, pararem a les recentment recuperades Lagunas de Atapuerca, i intentarem que algun responsable de la zona ens acompanyi a la visita. Es preveu arribar a Figueres cap a les 20:00h.

Algunes de les espècies d'aus que esperem observar són: calàbria grossa, petita i agulla, cabussó gris, orellut i collnegre, gavot, somorgollaire, gavinot, gavià argentat de pota rosa, territ fosc, morell buixot, grasset de costa, falcó pelegrí, oca de collar i de galta blanca, ...

El COST TOTAL de la sortida serà de 180€ pels socis i de 195€ pels no socis, amb desplaçament, allotjament i àpats inclosos.

Per tal de poder fer una aproximació de la gent que serem i començar a concretar les reserves de l’allotjament, necessitem saber si estàs interessat en participar en aquesta activitat. Si ets un d’ells truca o envia un e-mail a l’APNAE.