dilluns, 15 de juny del 2009

JORNADA DE VOLUNTARIAT “ENS DONES UN COP DE MÀ?”


El passat dissabte, dia 13 de juny, l’APNAE i DEPANA amb la col·laboració del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà, van organitzar una jornada de voluntariat per fer una retirada manual de deixalles a la Reserva de Mig de Dos Rius del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà.

La jornada matinera es va iniciar a les 10h i va durar fins a quarts de 14h de la tarda.

El punt de trobada va ser al Cortalet on membres de l’APNAE van fer una petita introducció del Parc i concretament de la zona on s’havia de fer la retirada de deixalles.

Amb un total de 15 voluntaris ens vam desplaçar fins a la reserva de Mig de Dos Rius, a la zona de l’aparcament de sorra, al final de l’itinerari. Allà es van repartir els guants i les bosses d’escombraries i ens vàrem posar mans a la feina, tots distribuïts al llarg del camí.

La majoria de les deixalles es van trobar a la part de l’itinerari on hi ha una passera de fusta situada enmig dels camps de canyís. Sobretot quan puja el nivell de l’aigua del riu Fluvià, aquests camps s’inunden i els materials que transporta l’aigua tendeixen a acumular-se aquí, al costat de la passera.

Entre tots els voluntaris es van extreure 8 bosses plenes d’escombraries que ocupaven un volum d’un metres cúbic aproximadament. De les deixalles recollides majoritàriament hi havia bidons, plàstics, vidres, restes de porexpan, etc... i fins i tot una televisió vella!

El conjunt de la jornada va resultar molt satisfactòria.

MOLTES GRÀCIES A TOTS ELS VOLUNTARIS DE L’APNAE i DE DEPANA QUE AMB LA SEVA FEINA VAN AJUDAR A QUE ARA LA RESERVA ESTIGUI UNA MICA MÉS NETA.